Türkiye’de Deri Teknolojisi alanında ön lisans eğitimi veren 3 programdan birisi Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gerede Meslek Yüksekokulu DERİ TEKNOLOJİSİ programının 20 kişi olan kontenjanının hepsi doldu. Ek yerleştirmelerle birlikte 22 öğrenci programa yerleşti.
Uzun yıllardır düşük öğrenci sayısı ile öğretimine devam eden DERİ TEKNOLOJİSİ programının bu sene kontenjanı tamamen doldu. Deri Organize Sanayi Bölgesi’nin de faaliyete geçmesi ile birlikte tabakhanelerin fiziksel koşullarının ve ayrıca vizyonlarının da değişmeye başlaması ile birlikte öğrenci sayısında ve özellikle öğrenci profilinde de büyük değişimler oluşmaya başladı.
Deri Sektöründe teknoloji, makinalar, kimyasallar ne kadar gelişirse gelişsin, bunları yönetebilecek teknik insan gücüne her zaman ihtiyaç duyulacaktır.
Deri Teknolojisi programı mezunlarının, yılda binlerce mezun veren ön lisans programlarıyla karşılaştırıldığında, çok büyük bir avantaja sahip olduğu açıktır.
Özellikle iyi yetişmiş ve hevesli teknikerlere sektörün kapısı daima açıktır.
Sektördeki mevcut yöneticilerin, ustabaşıların çoğu da Deri Teknolojisi programından mezun kişiler.
Bunların bilincinde olan kişiler için Deri Teknolojisi konusunda eğitim alarak, Deri Teknikeri olmak, deri üretimi ve deri sektörü konusunda uzmanlaşmak iş hayatında büyük avantajlar getirebilecektir.
Gerede Meslek Yüksekokulu Deri Teknolojisi Programında dersler 3 dönem boyunca teorik ve uygulamalı olarak verilmekte, 4. dönemde ise öğrenciler deri ile ilgili kuruluışlarda 16 haftalık sanayi stajlarını yapmaktadırlar.
İlk Yorumu Siz Yapın